Dolly Bellefleur opent Alkmaarse kaasmarkt

Extra aandacht voor 'Alkmaar Pride' (28- 31 mei)

21 MEI 2015, ALKMAAR
Samenvatting
Dolly Bellefleur, het alter ego van cabaretier Ruud Douma, opent op vrijdag 22 mei de Alkmaarse kaasmarkt. Op uitnodiging van het college van Alkmaar luidt ze om 10.00 uur de bel. De eer van het openen van de kaasmarkt valt Bellefleur te beurt om zo de 'Alkmaar Pride', ook wel bekend als 'De Roze Week', extra bij het publiek onder de aandacht te brengen. Deze wordt dit jaar van 28 tot en met 31 mei gehouden.

Dolly Bellefleur staat al meer dan 25 jaar op de planken. Ze ontving hiervoor uit handen van de Amsterdamse burgemeester, Eberhard van der Laan, een Andreaspenning. Dolly strijdt al jaren voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Voorafgaand aan het luiden van de bel worden de gasten ontvangen in het stadhuis.

Elke vrijdagochtend
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Afbeeldingen
Contactpersonen
  • Default avatar2

    Perstelefoon:

    (072) 548 95 55
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten