Noord-Holland Noord maakt bezwaar tegen sluiting Rechtbank Alkmaar

02 SEPTEMBER 2015, ALKMAAR
Samenvatting
Op maandag 31 augustus jl. werden de colleges van B&W in de regio Noord-Holland Noord overvallen door de mededeling van de President van de Rechtbank Noord-Holland dat er wederom plannen zijn om de Rechtbank Alkmaar te ontmantelen. De Rechtbank Alkmaar zal in het voornemen alleen nog een aantal veelvoorkomende eenvoudige zaken behandelen, en er verdwijnen 200 arbeidsplaatsen.

Burgemeester Bruinooge van Alkmaar heeft door middel van bijgevoegde brief bezwaar gemaakt tegen dit besluit en tevens het kabinet het standpunt van de regio kenbaar gemaakt. Bruinooge: “Boven het Noordzeekanaal wordt de rechtspraak uitgekleed. Indien het besluit doorgaat vindt er straks tussen Leeuwarden en Haarlem geen volwaardige rechtspraak meer plaats. Onacceptabel!”

Vrijdag 4 september zullen rechters, advocaten en medewerkers van de Rechtbank Alkmaar een demonstratie houden en in de raadzaal van het stadhuis om 10.30 uur een petitie aanbieden aan de burgemeesters van de regio.

Citaten
"Boven het Noordzeekanaal wordt de rechtspraak uitgekleed. Indien het besluit doorgaat vindt er straks tussen Leeuwarden en Haarlem geen volwaardige rechtspraak meer plaats. Onacceptabel!" Burgemeester Bruinooge
Documenten
Contactpersonen
  • Default avatar2

    Perstelefoon:

    (072) 548 95 55
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten