Boekelermeer beste bedrijventerrein van Nederland

14 OKTOBER 2015, ALKMAAR/HEILOO
Samenvatting
Op het Nationaal BT-congres in Tilburg is de Boekelermeer (Alkmaar/Heiloo) vandaag uitgeroepen tot het beste bedrijventerrein van Nederland. Het Nationaal BT Congres en de Award Beste Bedrijventerrein zijn al jaren een begrip binnen de bedrijventerreinwereld.

De jury beoordeelde een shortlist van 15 bedrijventerreinen aan de hand van ingevuld deelnameformulieren, facts & figures en extra wervingsmateriaal op basis van drie kerncompetenties: economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De beoordeling van die drie kerncompetenties leidde tot de nominatie van de Boekelermeer voor de titel ‘Beste Bedrijventerrein van Nederland’ en vandaag werd bekend gemaakt dat de award naar Alkmaar/Heiloo gaat.

Wethouder Victor Kloos (OPA): “Ik ben heel erg blij met deze landelijke erkenning . Boekelermeer is al jaren het beste terrein van de regio. Het samengaan van een goede ligging ten opzichte van Schiphol, centraal in Noord-Holland, een goede ontsluiting via A9 en blikvangers als het AZ-stadion, TAQA , Eriks en de vuilverbrandingsinstallatie HVC (inclusief windmolens) maken de Boekelermeer een gewilde vestigingslocatie, waar bedrijven elkaar ook weten te vinden en versterken.’

Profiel
De Boekelermeer was en is vooral gericht op grootschalige bedrijvigheid. De eerste keus is voor duurzame bedrijven maar dat sluit andere sectoren niet uit. Productie, handel en logistiek, maar ook innovatieve- en energiegerelateerde bedrijven zijn welkom. Dat een slim marketing- en acquisitieplan werkt, blijkt wel uit het feit dat er veel interesse is van bedrijven die voorheen niet tot de doelgroep behoorden.

Contactpersonen
  • Default avatar2

    Perstelefoon:

    (072) 548 95 55
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.