Wim van Twuijver nieuwe gemeentesecretaris van Alkmaar

02 FEBRUARI 2016, ALKMAAR
Samenvatting
Met ingang van 1 mei 2016 wordt Wim van Twuijver de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen-directeur van de gemeente Alkmaar. Van Twuijver (39) is nu werkzaam bij de gemeente Hollands Kroon in dezelfde functie. Daarnaast is Van Twuijver het afgelopen jaar negen maanden secretaris van het Caribische eiland Saba geweest.

"Na vijf jaar met veel plezier gewerkt te hebben aan het opbouwen van de fusiegemeente Hollands Kroon kon ik dit unieke aanbod niet afslaan. Want wie wil er niet meewerken aan een prachtige stad als Alkmaar?", aldus Wim van Twuijver.

Vernieuwend
Bij de gemeente Hollands Kroon heeft Van Twuijver zich vanaf het begin ingezet voor een flexibele organisatie. Een organisatie die inspeelt op de vele veranderingen in onze samenleving. Het geven van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid aan medewerkers heeft er toe geleid dat onder zijn leiding vele succesvolle initiatieven zijn ontstaan. Resultaten van deze werkwijze zijn een vergaande vorm van Het Nieuwe Werken (HNW), een intern opleidingsinstituut (HK Academie) en het beoordelen op resultaat.

De burgemeester van Hollands Kroon, Jaap Nawijn, had hem heel graag nog een aantal jaren als gemeentesecretaris behouden, maar wenst hem vanzelfsprekend veel succes.

Burgemeester Piet Bruinooge (Alkmaar) is blij met de benoeming van Van Twuijver: “We zijn er als college van overtuigd dat Wim een aanwinst is voor Alkmaar. Hij heeft ervaring met het aansturen van een fusiegemeente en het implementeren van een vernieuwende organisatievisie."

Loopbaan
Van Twuijver begon zijn loopbaan bij politie Amsterdam-Amstelland. Na zes jaar bij het korps gewerkt te hebben, verruilde hij in 2002 zijn functie bij de politie voor een baan als beleidsmedewerker Veiligheid bij de gemeente Oostzaan. Na diverse functies vervuld te hebben binnen deze gemeente werd hij in januari 2008 gemeentesecretaris/algemeen directeur. In 2011 trad Van Twuijver in dienst bij de op te richten gemeente Hollands Kroon.

Citaten
"Na vijf jaar met veel plezier gewerkt te hebben aan het opbouwen van de fusiegemeente Hollands Kroon kon ik dit unieke aanbod niet afslaan. Want wie wil er niet meewerken aan een prachtige stad als Alkmaar?", " Wim van Twuijver
"We zijn er als college van overtuigd dat Wim een aanwinst is voor Alkmaar. Hij heeft ervaring met het aansturen van een fusiegemeente en het implementeren van een vernieuwende organisatievisie." Piet Bruinooge
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten