Verbeterde dienstverlening in Stadskantoor Alkmaar

07 MAART 2016
Samenvatting
Met de opening van de vernieuwde publiekshal op maandag 7 maart 2016 verbetert Alkmaar zijn dienstverlening aanzienlijk. De gemeente Alkmaar heeft de ambitie om in 2018 tot de 10 beste gemeenten te horen op het gebied van (telefonische) bereikbaarheid en dienstverlening.

In de verbouwde publiekshal vinden de inwoners een toegankelijke ontvangst- en informatiezone, waar niet alleen de gemeente diensten aanbiedt, maar ook Halte Werk en UWV. Het aantal verblijfs- en gesprekszones is daarom uitgebreid.De inwoner krijgt maatwerk aangeboden afhankelijk van samenstelling van de gespreksgroep en het vraagstuk (al dan niet privé).

Wethouder Pieter Dijkman (VVD) is blij met de samenwerking: “Samen met Halte Werk en UWV bieden we onze inwoners een compleet dienstverleningspakket onder één dak. De publiekshal van het Stadskantoor is een plek waar we met trots een gastvrij en dienstverlenend Alkmaar laten zien.”

Dienstverlening

Gemeente, UWV en Halte Werk verwachten samen jaarlijks zo’n 180.000 bezoekers te ontvangen. Bij binnenkomst in de publiekshal treffen zij een Alkmaars stadsaanzicht van grachtenpanden. Vanuit de ontvangstbalie worden zij voor hun afspraak geleid naar één van de hofjes in de Stadstuin of naar de gemeentelijke balies aan het Stadsplein. Alle ruimten beschikken over comfortabele verblijfszones en ontmoetingsplekken. Met de ruime opzet en drempelvrije hal staat ook minder validen niets in de weg om gebruik te maken van de aangeboden diensten. Voor mensen met een gehoorbeperking is er een ringleiding er aanwezig om op een prettige manier het gesprek te voeren.

Wie een blik boven de plafonds zou kunnen werpen, merkt dat niet alle verbeteringen direct voor het oog zichtbaar zijn. Honderden meters elektra en ICT-kabels, luchtbehandelingskanalen en sprinklerinstallaties maken de publiekshal toekomstbestendig, veilig en tot een comfortabele werkomgeving.

De vernieuwde publiekshal aan het Mallegatsplein 10, 1815 AG Alkmaar is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16.30 en op donderdagavond van 16.30 tot 20.00 uur.

Onderschrift:Eerste bezoeker vernieuwde publiekshal gastvrij ontvangen door wethouder Pieter Dijkman (rechts)
Foto:Fotostudio Wick Natzijl

Afbeeldingen
Contactpersonen
  • Default avatar2

    Perstelefoon:

    (072) 548 95 55
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten