Marjolein ‘in het Klein’ opent Alkmaarse kaasmarkt

18 AUGUSTUS 2016, ALKMAAR
Samenvatting
Op vrijdag 19 augustus om 10.00 uur luidt Marjolein Jonker de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Ze doet dit op uitnodiging van de wethouder duurzaamheid, Jan Nagengast(CDA).

Marjolein is Tiny House pionier en ambassadeur van de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen in Nederland mogelijk te maken. Marjolein is, als eerste Tiny House bewoner in Nederland, met haar Tiny House in Alkmaar regelmatig in het landelijke nieuws. Haar Tiny House is zelfvoorzienend en heeft geen gas-water-licht aansluitingen én geen aansluiting op het riool. Daarvoor is huisje voorzien van o.a. zonnepanelen, infrarood panelen voor verwarming, een compost toilet en opvang voor hemelwater.

Tiny House
Een Tiny House is een zelf ontworpen, duurzaam gebouwd huis, niet groter dan 28 m2 en bedoeld om het jaar rond in te wonen. De focus bij Tiny Houses ligt op eenvoudig, milieubewust leven en op het creëren van meer vrijheid. Vanwege bouwbesluiten en woonregels is het (nog) niet mogelijk om in Nederland in een Tiny House te wonen. Maar daar lijkt verandering in te komen. De gemeente Alkmaar draagt graag bij aan die ontwikkeling en maakt het daarom mogelijk om, door middel van een experiment van 3 tot 5 jaar, te wonen in een Tiny House. Het Tiny House staat op het Nuonterrein aan de Helderseweg, naast het Urban Earthship. Omdat dit ook een zelfvoorzienend bouwwerk is, maar dan opgebouwd uit natuurlijke materialen, sluit dit goed aan bij het Tiny House experiment.

Voor meer informatie over Marjolein en haar Tiny House zie www.marjoleininhetklein.com

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 25 maart tot en met 30 september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten