Start werkzaamheden reconstructie Langestraat en Walk of History

02 SEPTEMBER 2016, ALKMAAR
Samenvatting
Maandag 5 september 2016 beginnen de werkzaamheden voor de reconstructie van de Langestraat. De gehele Langestraat zal opnieuw worden ingericht en een nieuwe uitstraling krijgen. Dit door een natuurstenen bestrating, nieuw straatmeubilair en de unieke Walk of History. De werkzaamheden duren tot medio november 2016.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zullen starten met de aanleg van de zijstroken in de Langestaat. Hierna zal de middenstrook worden vervangen door een natuurstenen bestrating en daarin de lichtgevende tegels van de Walk of History.

Walk of History

50 lichtgevende tegels die stap voor stap de geschiedenis van Alkmaar verbeelden. Een uniek project, dat decoratief, educatief en vanuit toeristisch oogpunt van grote waarde is. De Bergense kunstenaar Pauline Bakker heeft hiertoe het initiatief genomen en is ontwerper van de tegels. Samen met de Historische Vereniging Alkmaar en Ondernemend Alkmaar is dit project tot stand gekomen.

Bereikbaarheid

Voor de werkzaamheden is er voor voetgangers geen hinder. De werkgebieden worden afgezet met hekken en alle winkels zullen toegankelijk blijven door middel van loopschotten. Als gestart wordt met de aanleg van de middenstrook zullen bevoorradingsvoertuigen hinder ondervinden. De omleidingsroutes zullen middels bebording worden aangegeven.
Op de website www.stadswerk072.nl kunt u bij werk in uitvoering meer informatie vinden over de werkzaamheden.

Contactpersonen
  • Default avatar2

    Perstelefoon:

    (072) 548 95 55
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten