De 100 van Leeghwater, lange afstandswandeling door het Land van Leeghwater

27 JULI 2017
Samenvatting
Op vrijdag 4 augustus om 20.00 uur geven burgemeester Piet Bruinooge en Paul Sanders, directeur van de Koninklijke Wandelbond Nederland op het Kerkplein in Zuidschermer samen het startschot voor de 100 van Leeghwater, een gevarieerde wandelparcours van 100 kilometer door het mooie land van Leeghwater. Een prachtig authentiek en monumentaal Noord-Hollands gebied.

De 100 van Leeghwater wordt dit jaar voor de eerste keer gelopen. De lange afstandswandeltocht voert over prachtige dijken, door authentieke Noord-Hollandse dorpjes, langs de beroemde Schermer molens, natuurgebied Eilandspolder en door werelderfgoed Beemster. Er zijn afspraken gemaakt met veertien samenwerkende horecagelegenheden die op de route liggen. Zij fungeren als rust- en stempelpost voor de wandelaars.

Recreatiesporten als wandelen, hardlopen, fietsen en schaatsen zitten in het DNA van de regio Alkmaar. Met het Land van Leeghwater biedt de gemeente Alkmaar aantrekkelijke sportief-recreatieve voorzieningen voor het beoefenen van deze sporten. Een goed aanbod van deze voorzieningen is van belang om de vergrijzende bevolking van de regio langer gezond en fit te houden met als sociaal-maatschappelijke baten het beperken van de behoefte aan medische zorg en het stijgen van de levensverwachting.

Er is een route-app beschikbaar in de Playstore (Android) onder de naam ‘100 van Leeghwater’

Contactpersonen
  • Default avatar2

    Perstelefoon:

    (072) 548 95 55
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten