Uitkijkpost op Dijk 20 in Alkmaar

Het college heeft besloten een uitkijkpost op Dijk 20 te realiseren ter versterking van de aanpak van overlast in en nabij de parkeergarage Karperton in Alkmaar.

Deze uitkijkpost wordt gebruikt door de toezichthoudende partijen (stadstoezicht, politie, sus-team en man-met-hond), maar ook gebiedsconsulenten kunnen gebruik maken van deze locatie.

Door meer en betere samenwerking en aanwezigheid van de geüniformeerde partijen kan het veiligheidsgevoel in de omgeving worden vergroot. De komst van de uitkijkpost voorziet tevens in de bestuurlijke behoefte om zichtbaar aanwezig te zijn in het gebied.

De uitkijkpost functioneert als uitvalsbasis voor de operationele partijen. Dit houdt in dat de uitkijkpost niet continu bemand zal zijn. Omwonenden en andere belanghebbenden worden hierover vooraf geïnformeerd om realistische verwachtingen te scheppen. De uitkijkpost gaat in februari 2018 open.

Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten