214730 kaasmarkt%20stock%202016%20031 02024d large 1466518370

HEMA managers openen Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 6 juli om 10.00 uur luiden mevrouw Eva Verhulst en de heer Edward Verspaandonk, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van Jan van Popering, Market Manager Benelux van FrieslandCampina-Zijerveld. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt het gezelschap in het stadhuis ontvangen door wethouder Elly Konijn-Vermaas.

 

Mevrouw Verhulst is Category Manager Food HEMA en de heer Verspaandonk, Senior Buyer/Purchaser Food HEMA. De HEMA is trotse ambassadeur voor de Noord-Hollandse kaas met het Rode Zegel. Gezamenlijk met FrieslandCampina-Zijerveld heeft de HEMA een visie geschreven om de kaascategorie de komende drie jaar verder te laten groeien. Noord-Hollandse kaas is hierin het speerpunt met een verbreding van het huidige assortiment. FrieslandCampina-Zijerveld waardeert de samenwerking met de HEMA zeer en is trots op deze partner. Vandaar de uitnodiging om aanstaande vrijdag de kaasmarkt te openen.

 

Partners

FrieslandCampina-Zijerveld is al jarenlang samen met CONO Kaasmakers een trouwe partner van de gemeente Alkmaar voor de organisatie van de Alkmaarse kaasmarkt. Vandaar dat FrieslandCampina-Zijerveld de mogelijkheid heeft om zelf gasten uit te nodigen om de kaasmarkt te openen.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een recordaantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Foto: Jan Jong

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten