Tata Steel Chess on Tour in 2019 naar Alkmaar

Tijdens de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament in 2019 gaan de grootmeesters van de Tata Steel Masters  een ronde spelen in Alkmaar, zo heeft de organisatie van het schaaktoernooi tijdens het slotevent van het toernooi 2018 bekendgemaakt.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee, in 2019 van 11 tot en met 27 januari. Tijdens het evenement spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters onder de noemer Tata Steel Chess on Tour twee rondes op toplocaties elders in het land. Het is de zesde keer dat het Tata Steel Chess Tournament ‘on tour’ gaat. Het deelnemersveld wordt in het najaar bekendgemaakt.

Op woensdag 16 januari 2019 spelen de internationale schaaktoppers in TAQA Theater de Vest in Alkmaar. In de aanloop naar dit toernooi worden er in Alkmaar verschillende activiteiten georganiseerd om het schaakspel onder verschillende groepen in de samenleving (w.o. de scholen) onder de aandacht te brengen. Ook  komt  in  bijeenkomsten over de denksport het strategisch denken en het bedenken van creatieve oplossingen aan de orde.

Wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD) is  verheugd om de grootmeesters die woensdag in Alkmaar te mogen ontvangen: “Gaststad zijn voor het Tata Steel Chess Tournament is niet alleen een grote eer, maar sluit ook goed aan bij het gemeentelijk sportbeleid om talenten uit de regio een podium te geven en om via sport verbindingen tot stand te brengen met andere groepen in de samenleving.. Daarnaast past deze eeuwenoude sport goed in het cultuurhistorische profiel van onze  stad met de rijke historie van handel, kaas en economische relaties met Tata Steel. Kortom: Say Cheese, say Chess´

270721 tata%20steel%20chess 826b1d large 1517214826

Gaststad zijn voor het Tata Steel Chess Tournament is niet alleen een grote eer, maar sluit ook goed aan bij het gemeentelijk sportbeleid om talenten uit de regio een podium te geven en om via sport verbindingen tot stand te brengen met andere groepen in de samenleving.. Daarnaast past deze eeuwenoude sport goed in het cultuurhistorische profiel van onze stad met de rijke historie van handel, kaas en economische relaties met Tata Steel. Kortom: Say Cheese, say Chess

Wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD)
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten