De Realisatie ontwikkelt laatste deel van De Pauw

De Realisatie is door de gemeente Alkmaar geselecteerd als ontwikkelaar van het laatste deel van woningbouwlocatie De Pauw in De Rijp. De gemeente heeft de grond voor 70 woningen van deze fase bij openbare inschrijving te koop aangeboden. De Realisatie start voor de zomer van 2018 met de verkoop van woningen.

Projectontwikkelaar De Realisatie doet mee aan openbare inschrijvingen waar deze het verschil kan maken door niet alleen op prijs in te schrijven, maar ook op het gebied van duurzaamheid en architectuur. De Pauw in De Rijp is zo’n inschrijving (www.de-realisatie.nl). De ervaring van De Realisatie met het ontwikkelen van aardgasloze nieuwbouwwoningen met warmtepompen sluit goed aan bij de ambities van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Alkmaar. Ook de bijzondere architectuur van de woningen, die samen met W3 Architecten zijn ontworpen, vallen in de smaak. De planning is om nog voor de zomer te starten met de verkoop van de zeventig woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen, rijwoningen en appartementen. Van de verschillende woningen worden er acht- en twintig als goedkope huur- of koopwoning gerealiseerd.

Projectwethouder Pieter Dijkman en Ed de Moor van De Realisatie (op de foto links) ondertekenden de koopovereenkomst afgelopen donderdag in het oude raadhuis van De Rijp  

272543 2018%2015%20feb%20ondertekening%20de%20rijp%205 4d16bd large 1518770909

“De gemeente is blij met deze partij. De Realisatie combineert de duurzaamheidsambitie van de gemeente met kwaliteitswoningen. De bouw in fase 2 is in volle gang. Daar was veel belangstelling en de verkoop was een succes. Ruim de helft van de woningen is verkocht aan mensen uit De Rijp. Hoog tijd dus voor de volgende stap in de ontwikkeling van het prachtige woongebied De Pauw”.

Wethouder Pieter Dijkman (VVD) zegt over het project

 

De gemeente biedt in het laatste deel van De Pauw ook nog zes vrije kavels te koop aan, waarschijnlijk nog in 2018. Daarover wordt later dit jaar meer bekend gemaakt.

 

 

Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten