273526 erfgoedgemeentealkmaar 48969f large 1519731103

Speciale website voor Erfgoed Alkmaar

Erfgoedalkmaar.nl neemt je mee achter de schermen van archeologie, monumenten en bouwhistorie

Erfgoedalkmaar.nl, de nieuwe website rondom erfgoed in de gemeente Alkmaar is live.

“Het hoort helemaal bij de 21e eeuw dat je informatie en achtergrondverhalen over erfgoed ook digitaal beschikbaar stelt,” zegt  een enthousiaste wethouder erfgoed Anjo van de Ven (OPA). “Dat deden we al via de Facebookpagina van Erfgoed Alkmaar en deels via de gemeentelijke website. Maar nu is er dus ook erfgoedalkmaar.nl. Een website voor iedereen die van erfgoed en Alkmaar houdt.”

wethouder Anjo van de Ven 

 

Doel van erfgoedalkmaar.nl is de gemeente Alkmaar nog beter op de kaart te zetten als erfgoedgemeente. De website laat onder meer de resultaten zien van de politieke en bestuurlijke inzet op het gebied van archeologie, bouwhistorie en monumentenzorg. De website neemt je als het ware mee achter de schermen.

 

Op de website vind je de resultaten van onderzoek en artikelen over de verschillende aandachtsgebieden. Dat zijn de archeologische opgravingen (denk aan de ring en de schoen van Maria Tesselschade); bouwhistorisch onderzoek (met onder meer houtmonsters die dateringen leveren van huizen in de oude kernen) en verhalen over restauraties en verbouwingen van monumenten van particulieren. Erfgoedalkmaar.nl is er nadrukkelijk voor de achtergronden en de beleving van erfgoed. Voor alle regels, vergunningen en formulieren voor archeologie en monumenten blijft alkmaar.nl de aangewezen plek.

 

Bijschrift:

Wethouder Anjo van de Ven lanceert de website Erfgoed Alkmaar op de touchtable van het Historisch Informatiepunt in Bibliotheek centrum. Omgeven door Erfgoedambtenaren en rechtsvoor de webredactie Judith Flapper en Carola Hoogeveen.

 

Foto:  Erna Faust

 

Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.