Regiegroep Jeugd een feit

Wethouder Bewonersinitiatieven Victor Kloos (OPA) ontving met trots de leerlingen van zeven verschillende scholen uit Alkmaar. Deze jongeren maken vanaf nu deel uit van de Regiegroep Jeugd en gaan zich buigen over plannen van jongeren. En leuke plannen kosten geld. De Regiegroep Jeugd ontvangt hiervoor jaarlijks een budget van € 30.000.

 

Jongeren beslissen mee

Na een oproep bij het Clusius college, Van der Meij College, Petrus Canisius College, Murmellius Gymnasium, OSG Willem Blaeu, CSG Jan Arentsz, Stedelijk Dalton college, werden zeven leden geselecteerd voor de nieuwe Regiegroep Jeugd. Zij krijgen de taak om initiatieven van jongeren te gaan beoordelen

 

Taken en bevoegdheden

De Regiegroep Jeugd is nieuw naast de bestaande elf regiegroepen die zijn samengesteld uit vrijwilligers uit de Alkmaarse wijken. De Regiegroep Jeugd krijgt de taak initiatieven van jongeren te beoordelen. Ook hebben ze de missie om de jongeren te motiveren met goede ideeën te komen. Op korte termijn komt de groep bij elkaar en kiezen zij een voorzitter. Daarna gaan ze aan de slag met de beoordeling van plannen en kennen, als de aanvraag goedgekeurd is, het budget toe. De Regiegroep Jeugd heeft binnen de gemeente een vast aanspreekpunt die hen kan begeleiden.

“De reden waarom deze groep zo belangrijk is, is omdat zij goed weten wat er leeft onder de jongeren, wat hun behoeften zijn en wat nodig is in de wijken. Mooie voorbeelden waar de jongeren straks over kunnen beslissen zijn het organiseren van sportevenementen, een skatebaan, een pannaveldje, workshops of evenementen.”

Victor Kloos (OPA)

Samenstelling Regiegroep Jeugd

De Regiegroep Jeugd is samengesteld uit Nancy Zwaag (Clusius college), Matz Römer (Van der Meij College), Sanne van der Markt (Petrus Canisius College), Elena Elderson Nosti (Murmellius Gymnasium), Marco Swensson (OSG Willem Bleau), Anne Visscher (CSG Jan Arentsz) en Stefan van Bemmel (Stedelijk Dalton College).

 

Indienen plan

Wanneer dien je een plan in? Wanneer je een positief idee hebt voor de Alkmaarse jongeren dan kan je een plan indienen als dit idee door meer jongeren gesteund wordt. En als je keihard wilt meedenken of meewerken om het plan te laten slagen. Kijk op www.alkmaar.nl/bewonersinitiatieven voor meer informatie.

 

Foto: Rob Verhagen

274642 20180306%20rv%20installatie%20jeugdregiegroep 384b07 large 1520865965
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten