Goed nieuws voor kinderen met jeugdhulp: nog zeker drie jaar vakantieFUN

Het is voor ouders/verzorgers vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor hun kinderen. Deze uitdaging is nog groter voor een kind met een zorgindicatie in het GGZ spectrum. Er zijn weinig alternatieven voor deze kinderen in de vakantie. Voor kinderen met deze zorgindicatie in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo (BUCH), Langedijk en Heerhugowaard is er nu goed nieuws: Zij kunnen nog zeker drie jaar meedoen aan het sportieve en creatieve programma VakantieFUN! En.. er volgt ook een proef om het programma in herfstvakantie op te zetten.

Sport-Z organiseert het actieve en creatieve vakantieprogramma ‘VakantieFUN’ voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc.). Het programma is de afgelopen twee jaar als pilot georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden. Daarmee is de komende drie jaar samenwerking tussen de gemeenten en Sport-Z; de organisatie van VakantieFUN gegarandeerd. 

Iedereen vakantie

De kinderen beleven fantastische dagen, zij krijgen de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten in de veilige en uitdagende omgeving van sportcomplex de Meent Bauerfeind te genieten van de zomervakantie. Dit doen zij in kleine groepjes. Gezien de problematiek van de kinderen is structuur, duidelijkheid en bekendheid van groot belang.

Wanneer

VakantieFUN 2018 vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie, van 23 juli tot en met 16 augustus. En wordt gehouden op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Als pilot wordt VakantieFUN dit jaar ook in de herfstvakantie, op woensdag 24 oktober, georganiseerd.

 

Aanmelden vanaf 3 april

Ouders/verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN vanaf dinsdag 3 april, via www.sport-Z.org/VakantieFUN. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Om zeker te zijn van een plek, is het verstandig uw kind zo snel mogelijk in te schrijven.

 

Foto: Sport-Z

275961 p8100142%20%28003%29 067a9c large 1521732208
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.