277536 ere%20insigne%20mw.%20vink%20jjfoto 5a0dc3 large 1523522251

Mevrouw Vink onderscheiden met ere-insigne in goud

 

Op 11 april reikte burgemeester Piet Bruinooge een ere-insigne in goud uit aan  mevrouw Ria Vink. Zij krijgt de onderscheiding van de stad Alkmaar als blijk van waardering voor haar professionele betrokkenheid bij ’Café Doodgewoon’.

 

In 1999 beëindigde  mevrouw Vink haar baan als verpleegkundige/teamleider in een verpleeghuis in Bergen,  om  vrijwilligster te kunnen worden bij Humanitas. Zij raakte nauw betrokken bij de oprichting en start van het Hospice Alkmaar.

Humanitas

In 2004 zette zij haar vrijwilligerswerk weer om in een baan bij Humanitas en werd coördinator van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. In dit werk wist zij vrijwilligsters te motiveren en enthousiast te maken  om voor zowel deelnemers als patiënten en mantelzorgers een luisterend oor te zijn.

Café Doodgewoon

In 2007 waren mevrouw Vink en dr. J. Vleer, de trekkers bij het opzetten van ‘Café Doodgewoon’, een plek waar mensen van de werkvloer elkaar kunnen ontmoeten in een laagdrempelige omgeving. De doelgroep bestaat uit professionals en vrijwilligers die te maken hebben met palliatieve (terminale) zorg en andere geïnteresseerden.

 

Voor haar jarenlange inzet en inspanningen ontving mevrouw Vink het ere-insigne in goud uit handen van burgemeester  Piet Bruinooge.

 

Foto: Jan Jong

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten