214721 kaasmarkt%20stock%202016%20018 1c750d large 1466518295

AZ-trainer John van den Brom opent samen met de selectie de Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 27 april om 10.00 uur luidt John van den Brom, samen met assistent-trainers, aanvoerder en de hele selectie, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge en wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD).

John van den Brom, AZ-trainer sinds september 2014, opent vrijdag 27 april de Alkmaarse kaasmarkt. Dit doet hij samen met de staf, aanvoerder en de voltallige selectie.

AZ heeft een goed seizoen gedraaid. Ondanks dat de club afgelopen zondag niet met de KNVB-beker naar huis ging, kunnen we met trots zeggen dat het zich wel heeft geplaatst voor de voorronde van de Europa League en het twee speelronden voor het einde de derde plaats in de eredivisie al heeft zeker gesteld.

Ook is John van den Brom genomineerd voor de Rinus Michels Award Trainer/Coach van het jaar Eredivisie 2017-2018. De Rinus Michels Award wordt op vrijdag 11 mei in het stadion van PEC Zwolle uitgereikt. De verkiezingen worden georganiseerd i.s.m. de KNVB, CBV en de VVON.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.