214719 kaasmarkt%20stock%202016%20016 3b1b9c large 1466518195

Dion van Steensel, algemeen directeur van de HVC Groep, opent de Alkmaarse kaasmarkt

 

Op vrijdag 11 mei om 10.00 uur luidt Dion van Steensel, algemeen directeur van de HVC Groep, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Jan Nagengast (CDA).

 

De gemeente Alkmaar is blij met HVC als partner om samen bij te dragen aan de verduurzaming van de energievoorziening in de toekomst. De overgang naar een duurzame energievoorziening voor de bestaande woonomgeving is één van de grootste uitdagingen waar de gemeente Alkmaar de komende jaren voor staat. De gemeente Alkmaar wil een energievoorziening voor haar inwoners die veilig duurzaam en betrouwbaar is.

 

Warmtenet

Het warmtenet van de HVC is recent uitgeroepen tot het duurzaamste warmtenet van Nederland. De gemeente Alkmaar ziet het warmtenet als een belangrijke manier om minder fossiele brandstoffen te gebruiken en de CO2-uitstoot te beperken. Eén woning aansluiten op het warmtenet levert net zoveel CO2 reductie op als 22 zonnepanelen op een dak.

De gemeente Alkmaar stimuleert de verdere uitrol van het warmtenet in de toekomst. De verwachting is dat binnen een paar jaar 15.000 woningen in de regio Alkmaar op het warmtenet zijn aangesloten.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten