280393 2018%20ondertekening%20samenwerkingovereenkomst%20gho 51c8f0 large 1526631273

Bewoners en gemeente Alkmaar sluiten overeenkomst Groene Hart Oudorp

 

Op 17 mei ondertekenden wethouder Anjo van de Ven (OPA) en de bewoners van de Vereniging Groene Hart Oudorp een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het buurtpark. Op de locatie van de voormalige handbalvelden aan het Kolpingpad, wordt een nieuw groengebied gerealiseerd. Het plan is geheel samen met de bewoners tot stand gekomen.

 

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in Wijkcentrum De Oever op 17 mei, zetten de wethouder Groen, Anjo van de Ven en de drie bestuursleden van Vereniging Groene Hart Oudorp hun handtekening. Daarmee legden zij de afspraak vast om de ontwikkeling van dit buurtpark gezamenlijk te gaan realiseren. Voorzitter Chris Thesingh van de vereniging gaf een toelichting op de plannen voor het groengebied.

 

Groene bestemming

Vanaf het moment dat de gemeente in 2015 het terrein officieel een groene bestemming gaf is er door een bewonerscommissie gewerkt aan een visie voor het gebied. Belangrijke wensen in de visie zijn het realiseren van een pluktuin, een amfitheater, meer speel- en ook sportvoorzieningen en het verbeteren van een aanwezig hoofdwandelpad

 

‘Groen is heel belangrijk voor een fijne en gezonde leefomgeving. Ik ben dan ook blij dat deze groep enthousiaste bewoners zich- samen met ons- gaat inzetten voor meer groen in de wijk. Dit wordt straks een nog mooier en groener stukje Alkmaar!’.

wethouder Anjo van de Ven (OPA)

De Vereniging steekt met vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen. De Vereniging wil bovenop de inzet van de gemeente, via het sponsoren en aanschrijven van fondsen, tevens bijdragen aan een deel van de kosten van de nieuwe voorzieningen. In de afgelopen weken zijn de werkzaamheden gestart, met het grondwerk voor de pluktuin en het amfitheater.

foto: R. Verhagen

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.