258134 werk%20aan%20de%20weg a88f03 large 1505213832

Herstelwerkzaamheden aan Kennemersingel en Geestersingel

Op zondag 27 mei wordt de Kennemersingel voorzien van een tijdelijke deklaag die verdere overlast van loslatende steentjes moet voorkomen. Het betreft een noodmaatregel vooruitlopend op het zogenaamde ‘groot onderhoud’.  De werkzaamheden duren de gehele dag.

Het groot onderhoud  voor deze wegen zal op een later moment worden uitgevoerd. Dit in verband met de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug en de bereikbaarheid en doorstroming in de stad.

Werkzaamheden en bereikbaarheid

Om de bereikbaarheid voor ondernemers, bewoners en hulpdiensten te waarborgen worden de herstelwerkzaamheden in fases uitgevoerd. Om 06:30 uur wordt de weg afgesloten. Allereerst wordt begonnen met het herstellen en opvullen van gaten in het oude asfalt waardoor de hinder en overlast van trillingen opgelost is. Daarna wordt de nieuwe tijdelijke deklaag aangebracht waarna aansluitend de belijning wordt aangebracht. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden om ca. 20:00 uur afgerond.

Voor het gemotoriseerd verkeer gelden omleidingsroutes die staan aangegeven op gele borden in de omgeving van de geplande werkzaamheden. Ook fietsers worden omgeleid via de op de gele borden aangegeven omleidingsroutes. Ter hoogte van de fietsbrug/Nassaulaan is de oversteek voor fietsers en voetgangers tijdens de asfalteerwerkzaamheden ontoegankelijk. De voetpaden blijven gewoon in gebruik.

Werk in uitvoering

Voor meer informatie over de omleidingen en werkzaamheden in Alkmaar kunt u terecht op www.stadswerk072.nl,  onder Projecten en Werk in uitvoering.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.