214730 kaasmarkt%20stock%202016%20031 02024d large 1466518370

Directeur kaasproductie FrieslandCampina luidt bel kaasmarkt

Op vrijdag 22 juni om 10.00 uur luidt de heer Edwin van Doorne de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit onder toeziend oog van tien locatiemanagers van FrieslandCampina. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt het gezelschap in het stadhuis ontvangen door burgemeester Piet Bruinooge.

 

FrieslandCampina-Zijerveld is al jarenlang, samen met CONO Kaasmakers, een trouwe partner van de gemeente Alkmaar voor de organisatie van de Alkmaarse kaasmarkt. Iedere markt worden de kazen door FrieslandCampina-Zijerveld aangeleverd vanuit de Noord-Hollandse locatie in Lutjewinkel. Edwin van Doorne is als directeur kaasproductie verantwoordelijk voor alle tien kaasproductiebedrijven van FrieslandCampina. Vandaar dat hij voor de opening van de kaasmarkt alle locatiemanagers heeft uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Drie gouden sterren

De Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is één van de kaasparels van FrieslandCampina-Zijerveld. Begin deze maand behaalde de Noord-Hollandse kaas met het Rode Zegel opnieuw drie gouden sterren bij de Superior Taste Award, de hoogst haalbare onderscheiding. 100 Topchefs en sommeliers kenden de onderscheiding toe aan Jong, Belegen & Oud. Deze eer viel het Rode Zegel ook in 2015 ten deel.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een recordaantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten