214726 kaasmarkt%20stock%202016%20023 7195a5 large 1466518300

Twirlkampioenen Vitality openen eerste avondkaasmarkt 2018

Op dinsdag 3 juli om 19.00 uur luidt coach Karin Gerritsen van twirlvereniging Vitality, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van wethouder Pieter Dijkman. Te gast zijn ook de twirlkampioenen Willeke van de Pol, Jetske van de Pol,  Ashley Gerritsen, Rachelle Gerritsen, Marloes Wien,  Celine Cheung, Talitha Balder en Luna Coninx.  

 

Wereldkampioenen

Van 29 maart tot en met 1 april jl. vond in Lillehammer te Noorwegen het Wereldkampioenschap baton twirling plaats. De acht meiden van Twirlvereniging Vitality uit Alkmaar zijn samen met nog 47 meiden wereldkampioen geworden op het onderdeel pompons. Een resultaat waaraan de coaches Debbie van Wieringen, Karin Gerritsen en Janny Wilkes een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Vitality werkte daarin samen met vier andere verenigingen uit Nederland. De uitvoering riep veel emoties op en de jury was onder de indruk. Met als resultaat een gouden plak voor de totale formatie. Pieter Dijkman, wethouder Sport is erg trots op deze sportieve prestatie van wereldniveau en gaat voorafgaand aan de kaasmarkt rond 18.15 uur de kampioenen huldigen.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten