284334 gbkadvertentie 3bd47e large 1530692344

Start wedstrijd Groene buurt kampioen 2018!

Doe mee met uw groenidee

De wedstrijd Groene buurt kampioen gaat voor dit jaar weer van start! Voor de wedstrijd zoekt de gemeente ideeën voor vergroening van buurten en dorpen. Inwoners kunnen hun groenidee indienen en meedoen aan de wedstrijd. De beste ideeën onder het motto Stenen eruit, groen erin, winnen en worden ook echt werkelijkheid.

 

De gemeente organiseert voor de tweede keer de wedstrijd ‘Groene Buurt Kampioen’. Dit om een groene impuls aan straten en buurten te geven. Wie meedoet maakt kans om Groene Buurt Kampioen van Alkmaar te worden en wint daarmee uitvoering van het groene idee. Enkele voorbeelden zijn het samen aanleggen van geveltuinen, groen inrichten van een stenige plek in een straat of buurt of boomspiegels in de straat vergroten en beplanten. Zet dus met uw idee vierkante meters verharding om in vierkante meters groen!

Stenen eruit, groen erin

Gemeente Alkmaar werkt aan groene buurten in stad en dorp. Groen is aantrekkelijk, goed voor onze gezondheid, voor de biodiversiteit (planten en dieren) en kan ruimte zijn voor ontmoeten. Groene ruimte werkt ook positief om de effecten van de huidige klimaatverandering op te vangen. Regenwater zakt niet weg in verharding, maar kan wel in groenvakken in de bodem zakken. Groen brengt bovendien verkoeling op hete dagen. Ook de afgelopen maand merkten we dit. Het benutten van kansen voor vergroening van buurten is waardevol.

 

‘Ik ben heel blij dat we voor het tweede jaar deze wedstrijd uitschrijven. Iedereen die voor zijn buurt of straat een goed groen idee heeft, roep ik op om mee te doen. Dit is echt een unieke kans om aan de slag te gaan met elkaar. Stenen eruit, groen erin!’

Wethouder Groen Christian Braak

Wedstrijd

Een groen idee indienen kan tot uiterlijk 20 augustus. Daarna worden de ingediende ideeën beoordeeld. Na de zomervakantie, in september, maken we de Groene Buurtkampioenen bekend. In overleg met de winnaars worden hun ideeën dan vanaf 23 september (Nationale Burendag) daadwerkelijk uitgevoerd. Vul om mee te doen het wedstrijdformulier in op de facebookpagina:

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten