284478 20180703%20uitreiking%20gezonde%20kantineschalen cb2d71 large 1530797825

Gezond aanbod in heel veel schoolkantines!

Dinsdag 3 juli 2018 was het feest op het stadhuis in Alkmaar! Zes scholen uit Alkmaar en Heiloo kregen uit handen van wethouder Elly Konijn-Vermaas (Alkmaar) en wethouder Elly Beens (Heiloo) een Gezonde Kantine Schaal uitgereikt. De gezonde kantineschaal is uitgereikt aan scholen die zich inzetten om hun leerlingen een gezond assortiment eten en drinken aan te bieden.

 

Gezonde kantineschalen

Scholen die de Gezonde Kantineschaal ontvingen zijn: De Viaan praktijkonderwijs, VSO de Spinaker, Stedelijk Dalton College, het Van der Meij College, ROC Horizon College, uit Alkmaar en het PCC uit Heiloo. Eerder ontvingen het Clusius College en het Willem Blaeu al een Gezonde Kantineschaal.

Wethouder Elly Konijn-Vermaas benadrukte het belang dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving: “In je jeugd wordt de basis voor een goede gezondheid gelegd, waar je je hele leven plezier en voordeel hebt. Bij gezond en veilig opgroeien past heel mooi de gezonde schoolkantine op het voortgezet en middelbaar onderwijs. Ik hoop dat andere scholen, die nog geen gezonde schoolkantine hebben, ook geïnspireerd raken om hun assortiment gezonder te maken.”

 

Poster

Ook ondertekenden de scholen, de GGD Hollands Noorden, het Voedingscentrum en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), de uitgangspunten van een gezonde schoolkantine. Daarmee laten zij zien dat ze de gezondheid van de jongeren belangrijk vinden. Door een gezonde schoolkantine te faciliteren, worden jongeren extra gemotiveerd om gezonde keuzes te maken.

 

Gezond opgroeien

De gemeente Alkmaar wil kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving, zodat een gezonde leefstijl voor alle kinderen de normaalste zaak van de wereld is. Alkmaar is sinds 2013 JOGG gemeente. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) Alkmaar zet zich samen met haar partners in voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum en wordt in deze regio ondersteund door GGD Hollands Noorden en JOGG Alkmaar.

 

Informatie

Voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine kijkt u op www.alkmaar.nl/jogg

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.