214714 kaasmarkt%20stock%202016%20012 e616f2 large 1466518146

Karin Heesbeen van Alkmaars Showballet opent de avondkaasmarkt

Op dinsdag 10 juli om 19.00 uur luidt Karin Heesbeen, oprichtster van Alkmaars Showballet, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastvrouw is wethouder Elly Konijn-Vermaas. Ook zijn te gast haar zus Yvonne Heesbeen en tien danseressen.

Alkmaars Showballet 40 jaar

Het is 40 jaar geleden dat Karin Heesbeen, toen nog twaalf, met een paar vriendinnen een dansclubje startte. Dit groepje is uitgegroeid tot een professioneel showballet. Karin, die enkele jaren later werd ontdekt door het toenmalige artiestenbureau Henk Geels, reist met haar danseressen het hele land door voor optredens bij feesten maar ook met bekende artiesten. Het showballet bestaat uit danseressen in de leeftijd van 5 tot 50 jaar. Ook haar allereerste groep komt weer wekelijks bij elkaar en heeft ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan een geweldig optreden verzorgd. Het college van burgemeester en wethouders is trots met zo’n prachtig showballet in onze gemeente.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.