284757 jj090718 01 003rgb 15514d large 1531226905

Samenwerkingsovereenkomst breedband buitengebied Alkmaar

Gemeente Alkmaar,  glasvezel exploitant FiberNH en bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten tekenden maandag 9 juli een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor komt er een concreet aanbod voor snel internet voor circa 800 woningen en bedrijven in het buitengebied van Alkmaar, waar op dit moment de beschikbare internetsnelheid  zeer beperkt is. Wethouder Pieter Dijkman en Jan Voesten en André Doggen van FiberNH ondertekenden de overeenkomst.

FiberNH heeft eerder al succesvol een netwerk aangelegd in de Noordoostpolder en ondertekende recent ook een samenwerkingsovereenkomsten met de gemeenten Opmeer, Medemblik, Enkhuizen en Stede Broec.

Snel internet

In deze tijd is het niet beschikken over een snelle internetverbinding een rem op de ontwikkeling van een buitengebied. Alkmaar hecht groot belang aan het ontwikkelen van een duurzame toekomst met een vast breedbandnetwerk. De gemeente is blij met de samenwerking met FiberNH en dat er nu echt gestart wordt met de vraagbundeling.

Onderzoek

Samen met het bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten onderzocht de gemeente het afgelopen jaar verschillende scenario’s en businesscases. Door de samenwerking met FiberNH komt nu de mogelijkheid om ook daadwerkelijk een breedbandnetwerk te realiseren. Gelijktijdig met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Alkmaar en FiberNH, ondertekende ook het bewonersinitiatief Breedband Alkmaar Buiten een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH. Breedband Alkmaar Buiten vervult samen met hun ambassadeurs een ondersteunende rol in de vraagbundelingsprocedure.

Vervolgstappen

FiberNH gaat nu verder met de voorbereiding en start in oktober met de vraagbundeling. Bewoners en ondernemers worden hierbij op verschillende manieren geïnformeerd, onder andere tijdens informatieavonden en via nieuwsbrieven.

Fotobijschrift: (vlnr.) Jan Voesten, André Doggen (FiberNH), Pieter Dijkman, Harm Harmenzon (Breedband Alkmaar Buiten)

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.