Jubilerende Schermer Molens Stichting luidt kaasbel

Op dinsdag 17 juli om 19.00 uur luidt Aldert Pilkes, namens de Schermer Molens Stichting, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is wethouder Paul Verbruggen.

214729 kaasmarkt%20stock%202016%20025 e73ad8 large 1466518304

Op 22 mei 2018 was het precies 50 jaar geleden dat de Museummolen in Schermerhorn voor publiek openging. Begonnen als een soort ‘buurtinitiatief’, ontvangt de Museummolen tegenwoordig bijna 30.000 bezoekers per jaar uit alle landen van de wereld. Vanwege het jubileum hangt dit jaar in de molen een speciale expositie over vijftig jaar museummolen. De expositie loopt als een soort filmrol door de bezoekersruimte. Met oude foto’s, krantenartikelen en anekdotes wordt de bezoeker meegenomen in het recente verleden. Het hele jaar is er veel te zien en te doen in de molen. De molen is elke dag geopend en doet mee aan de Leeghwaterdagen, Open Monumentendag op 8 en 9 september en natuurlijk de Schermer Maaldag op zondag 2 september.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten