Avondkaasmarkt in teken jubilerende wijkvereniging Bergerhof

214721 kaasmarkt%20stock%202016%20018 1c750d large 1466518295

Op dinsdag 31 juli om 19.00 uur luidt Steve Mulder, voorzitter van wijkvereniging Bergerhof, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is wethouder Paul Verbruggen.

Het voltallige bestuur is te gast: Roland Kebel (secretaris), Iwan Brun (penningmeester), Jacob Snijders (bestuurslid van het eerste uur en erelid van de wijkvereniging), Jean Palmers (erelid en technische zaken van buurthuis de Eendracht), Richard Wuurman (beheerder van buurthuis de Eendracht), Hans de Groot en Erwin Stronck (organisatoren activiteiten 75-jarig bestaan van de wijk en het 45-jarig bestaan van de wijkvereniging).

 

Wijkvereniging Bergerhof 45 jaar

In het jubileumjaar van het Alkmaarse Kaasdragersgilde nodigt het college van burgemeester en wethouders diverse jubilerende instanties uit voor het openen van de kaasmarkt. Dinsdag 31 juli is dat wijkvereniging Bergerhof. De vereniging bestaat dit jaar 45 jaar. Op 22 maart 1973 werd de wijkvereniging opgericht door Jacob Snijders. De wijk Bergerhof heeft zich al die jaren gekenmerkt door actieve omgang met haar omgeving en de gemeente. De bewoners voelen met elkaar een grote onderlinge verbinding. Dit komt voort uit de stijl van de splitlevelwoningen in combinatie met de grasvelden tussen de huizen in. De wijk leeft en beweegt. Als er ergens problemen zijn of ideeën ontstaan, staan er altijd wel mensen op om dit op te pakken. Kortom een bewogen wijk waar bewoners en zeker ook het bestuur trots op zijn.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten