Friso de Zeeuw opent avondkaasmarkt

Op dinsdag 14 augustus om 19.00 uur luidt Friso de Zeeuw de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders voor zijn inzet voor de woningbouwopgave voor Noord-Holland Noord. Gastheer is wethouder Paul Verbruggen.

 

Friso de Zeeuw

Friso de Zeeuw is voor het ministerie van Binnenlandse Zaken voorman van het Expertteam Woningbouw. Dit team ondersteunt de woningbouwplannen van de regio Alkmaar. Daarnaast is De Zeeuw ambassadeur van het plan Amsterdam Wetlands dat de groene ruimte tussen Amsterdam en Alkmaar wil versterken. 

Friso de Zeeuw was van 1998 tot 2016 directeur Nieuwe Markten bij project- en gebiedsontwikkelaar BPD (voorheen: Bouwfonds). Van 2006 tot 2017 was hij parttime praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft (faculteit Bouwkunde). Eerder was hij  gedeputeerde van de provincie Noord-Holland (PvdA), senior adviseur bij Berenschot, wethouder van de gemeente Monnickendam, beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam en jurist bij een stedenbouwkundig bureau. Sinds 2016 is hij partijloos. Privé heeft De Zeeuw het enige DDR-Museum in Nederland. Ook is hij als drummer te horen in het Meezingkoor Waterland.

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten