138785 kermis c2524b large 1408528423

Kermisactie voor gezinnen die minder te besteden hebben

Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook de Alkmaarse kinderen uit de gezinnen die minder te besteden hebben. Daarom is besloten dat kinderen uit deze gezinnen, in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, elk zes gratis kermismuntjes kunnen ontvangen. Zo kunnen zij, net als ieder ander kind naar de Alkmaarse Zomerkermis die vanaf 24 augustus tot en met 2 september in de stad is.

Voor wie zijn de gratis muntjes?

In Alkmaar wonen ongeveer 1600 kinderen, in de leeftijd vanaf 4 tot en met 17 jaar, in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft alleen gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met het minimum inkomen die in de gemeente Alkmaar wonen. De meeste gezinnen zijn bij de gemeente geregistreerd en ontvangen automatisch bericht via de Alkmaarpas hoe ze de kermismuntjes kunnen ontvangen.

Tegoed via de Alkmaarpas

Het tegoed van zes kermismuntjes a € 1,50 per stuk is vanaf 18 augustus zichtbaar op de Alkmaarpas. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Voor de kinderen van 4 tot en met 11 jaar staat het tegoed bij één van de ouders op de pas. De Alkmaarpas kan niet op de kermis gebruikt worden. Daarom ontvangt de pashouder een persoonlijk bericht via de Alkmaarpas-app waar en wanneer de kermismuntjes opgehaald kunnen worden. Na 24 augustus is er geen mogelijkheid meer om de muntjes op te halen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten