Gratis tickets voor monumenten op afspraak Open Monumentendag

Op zaterdag 8 september is de jaarlijkse Open Monumentendag. Ook in Alkmaar staan er dan weer 82 monumentale deuren open voor publiek. Daarnaast zijn er dit jaar negen monumenten die alleen op afspraak te bezoeken omdat ze bijvoorbeeld klein of kwetsbaar zijn. Hiervoor zijn gratis tickets te bestellen. Dat kan vanaf maandag 20 augustus 12.00 uur. Wees er snel bij want vol is vol.

 

De monumenten die tijdens Open Monumentendag Alkmaar op afspraak kunnen worden bezocht, zijn: Huize De Dieu aan de Langestraat, de voormalige gevangenis Schutterswei, Museum Huys Auerhaen aan de Wilhelminalaan, Woonhuis Verdronkenoord 37, Waagtoren (uurwerk en beiaard), voormalig Schuttersgilde (nu restaurant) aan de Doelenstraat, voormalige Rijks-HBS (nu Schenkeveld Advocaten), de oude Ringersfabriek en het Wilhelminagemaal in combinatie met het Noorderpolderhuis in Schermerhorn.

 

Een bezoek aan een pand duurt gemiddeld 45 minuten. De minimum leeftijd wordt per monument aangegeven en varieert van 8 tot 12 jaar. Je kiest een ticket waarmee je aansluit bij een groep op een vaste bezoektijd.

 

Bestellen kan op drie manieren:

·         digitaal via erfgoedalkmaar.nl/openmonumentendag/tickets

·         telefonisch van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur op 072 548 99 99

·         of aan de balie van Taqa Theater De Vest

 

De aanmelding sluit op 6 september om 12.00 uur. Vol is vol, dus wees er snel bij.

 

Het complete programma van Open Monumentendag Alkmaar is te vinden op erfgoedalkmaar.nl/openmonumentendag/

287339 waagtoren 81f622 large 1534245123
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.