JayJay Boske 'Jong & In Control' naar De Rijp

Op dinsdag 4 september komt Jayjay Boske (presentator BNN, Veronica, RTL) naar De Rijp. Hij komt daar om met jongeren en hun ouders over de risico’s van alcohol- en drugsgebruik te praten. De themabijeenkomst ‘Jong & In Control’, maakt onderdeel uit van een preventieproject rond de Rijper Kermis. De bijeenkomst is in opdracht van de gemeente, georganiseerd door LINK projecten, vanuit het samenwerkingsverband In Control of Alcohol & Drugs.

Uitgangspunt van de bijeenkomst is om jongeren en hun ouders op laagdrempelige manier te informeren over de risico’s van alcohol- en drugsgebruik en de invloed die bepaalde keuzes kunnen hebben. In verband met de naderende kermis in De Rijp, ligt de nadruk tijdens ‘Jong & In Control’ vooral op alcoholgebruik.

 

Informatiemarkt

De avond is in De Rijper Eilanden en wordt om 19.00 uur geopend door wethouder Elly Konijn-Vermaas. Aansluitend vindt, onder leiding van gespreksleider JayJay Boske een interactief gesprek plaats met het publiek, de professionals en ervaringsdeskundige Paul. Vanaf 20.00 uur start ook een informatiemarkt met een interactieve quiz op de smartphone, waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Simulator en alcoholbril

En terwijl ouders zich in een informele setting kunnen laten voorlichten door ketenpartners als: Brijder Jeugd, Politie en Jongerenwerk, begint voor de jongeren het spectaculaire gedeelte. In een kantelsimulator kunnen ze ervaren hoe het is, als je auto op zijn dak komt te liggen. Daarnaast kan er (zonder rijbewijs!) gereden worden in een Smart, om met een alcoholbril op, te ervaren wat drank doet met je reactievermogen. Om 21.00 uur sluit Jayjay de avond af en zal de prijsuitreiking van de Quiz plaatsvinden.

 

In Control of Alcohol & Drugs

Onder de naam 'In Control of Alcohol & Drugs' wordt in Noord-Holland Noord samengewerkt om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren te voorkomen en verder terug te dringen. De Gemeente Alkmaar heeft ervoor gekozen om enkele activiteiten rond de Rijper Kermis te clusteren. Naast de thema-avond worden er door LINK projecten ook diverse activiteiten op de Kermis zelf georganiseerd.

287900 flyer%20als%20jpg c189e0 original 1534775370
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.