288372 natzijl openingkermis2018 4 f7097e large 1535205479

Alkmaarse zomerkermis 2018

Van 24 augustus tot en met 2 september is de binnenstad van Alkmaar gevuld met de Zomerkermis. Wethouder Citymarketing en Evenementen, Elly Konijn-Vermaas opende de zomerkermis om 16.00 uur op de Paardenmarkt. Er staan maar liefst 69 attracties opgesteld met een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor het hele gezin.  

Opening

Wethouder Elly Konijn-Vermaas opende de kermis nadat zij tijdens een act van de illusionist tevoorschijn getoverd werd. Na de toeschouwers een mooie kermis gewenst te hebben maakte zij, samen met wethouder Paul Verbruggen een ronde over de kermis. Daarbij werden zij vergezeld door een Alkmaarse stoet. De kaasvader, de kaasdragers en twee Alkmaarse kaasmeisjes trokken langs de attracties en trakteerden de kermisbezoekers op kaasblokjes. Elke kermisexploitant werd tijdens de rondgang persoonlijk welkom geheten door de wethouders. Daarbij werd ze een Alkmaarse attentie overhandigd.

Voor de allerkleinsten

De kermis is voor jong en oud. Naast de speciale kinderattracties zijn er ook gratis toegankelijke activiteiten voor de allerkleinsten. Zo kunnen zij op zondag 26 augustus tussen 13.30 en 17.30 uur gratis geschminkt worden bij het schminktheater op het Canadaplein. En op woensdag 29 augustus is er om 15.00 uur een voorstelling in de kleine zaal van Theater de Vest van Brandweerman Sam. Kom op tijd want vol=vol. Op zondag 2 september is ballonnenclown Desalles van 14.30 tot 17.30 uur op de kermis te vinden met zijn grappen en grollen.

Populaire dag

Donderdag 30 augustus worden minder valide kinderen vanuit basisscholen en bewoners van enkele zorgcentra op uitnodiging door de gemeente en de kermisexploitanten in het zonnetje gezet. Het is deze dag 'populaire dag'. Als het nodig is, wordt de snelheid van sommige attracties aangepast. Tevens zijn er deze middag clowns aanwezig en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen.

Warenmarkt Alkmaar tijdelijk verplaatst

De zaterdagse warenmarkt, normaal gesproken op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein, wordt tijdens de zomerkermis verplaatst. De warenmarkten van zaterdag 25 augustus en 1 september staan tijdens de kermis opgesteld  in de Koorstraat en de Laat.

foto's: Fotostudio Natzijl

 

288373 natzijl openingkermis2018 3 be7afb large 1535205505
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.