Avondkaasmarkt in teken van 100 jaar DAW

Op dinsdag 28 augustus om 19.00 uur luidt Max Delissen, voorzitter zwemvereniging DAW de bel van de Alkmaarse kaasmarkt, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is wethouder Pieter Dijkman. De volgende bestuursleden en jubileumtrekkers zijn ook als gast aanwezig: Ilona Hogerheyde, Hans Schoenmakers, Angelique Wittenbernds, Daphne Schouten, Lars van der Velden en Lot Floris,

 

DAW 100 jaar

DAW is dit jaar al een eeuw actief in het water. Dit historische feit gaat DAW goed vieren. In heel 2018 organiseren de afdelingen evenementen. Het grote jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 1 september en zondag 2 september 2018 in het DAW-clubhuis en De Hoornse Vaart. Ook oud leden van DAW zijn opgespoord om het feest mee te vieren. Met de evenementen hoopt de vereniging de samenhang en betrokkenheid binnen DAW te versterken en veel publiciteit te genereren om ook nieuwe leden te werven.

 

Wereldrecord watertrappelen

Op 1 september gaan meer dan 469 watertrappelaars in één bad door één minuut water te trappellen, het wereldrecord proberen te verbeteren. Alle deelnemers mogen na afloop de hele middag gratis zwemmen in De Hoornse Vaart. Deelnemen aan het wereldrecord watertrappelen of meer informatie over de historie van DAW en de komende evenementen is te vinden op www.daw.nl.

288193 hoornse%20vaart 8f2a8e large 1535027613

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle  kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.