Fré Harmsen ontvangt ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar

Vandaag 24 augustus 2018 reikte loco-burgemeester Pieter Dijkman het ere-insigne in goud uit aan de heer Fré Harmsen uit De Rijp. Hij ontving de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de Stichting Jan Janszn. Weltevree (Pak Yon Foundation).

 

De heer Harmsen heeft zich 43 jaar vrijwillig ingezet voor de gemeenschap. Hij is betrokken bij diverse organisaties op het gebied van cultuur zoals Stichting Jannetje Heertjes, Stichting Sportaccommodatie, het bestuur van de NH kerk, Stichting Cartouche, Erven Cos, Stichting Rijper Glazen, Stichting Jan Boon, Stichting Carillon De Rijp, Stichting 4 en 5 mei De Rijp en Stichting Jan Janszn. Weltevree.

288338 jan%20jans%201 05416a large 1535121161

Op 26 augustus 1988 is op initiatief van wethouder  Fré Harmsen van de toenmalige gemeente Graft-De Rijp, het beeld geplaatst van Jan Janszn. Weltevree. Vanaf 1988 heeft gemeente Graft-De Rijp gewerkt aan het contact tussen de gemeente en de Korea. Hierin had Fré altijd een prominente rol. Een replica van het beeld is op zijn initiatief ook op 5 mei 1991 in het Grand Children Parc in Seoul geplaatst. Sinds 23 maart 2016 bestaat de Stichting Jan Janszn. Weltevree https://www.janjansznweltevree.nl/nl/

De Stichting herdenkt dit jaar dat het beeld van Jan Janszn. Weltevree 30 jaar naast de kerk staat. Dit gebeurde tijdens de eveneens op 24 augustus gehouden Jan Janszn. Weltevree Commemoration Day.

 

Voor zijn jarenlange inzet en inspanningen ontvangt de heer Harmsen dan ook zeer verdiend het ere-insigne in goud uit handen van loco-burgemeester Pieter Dijkman.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.