Intronisatie nieuwe leden Ere-gilde Noordhollandse Kaas

 

Op vrijdag 31 augustus introniseert wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar, vier nieuwe ambassadeurs voor Noordhollandse kaas. De nieuwe leden treden toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. Voorafgaand aan de intronisatie openen ze gezamenlijk de Alkmaarse kaasmarkt door het luiden van de bel en leggen ze op de markt een proef van bekwaamheid af.

 

Mevrouw Melissa Choy (Delhaize, Zellik (B)) en de heren Ewald Bontje (Grozette BV, Tilburg), Sjirk van der Goot (Coop, Velp) en Wim Maassen van den Brink (Kaashandel De Brink, Deventer) treden vanwege hun grote verdiensten voor Noordhollandse kaas toe tot het Ere-gilde Noordhollandse Kaas. De intronisatie wordt gedaan door de voorzitter van het Ere-gilde Noordhollandse Kaas, Pieter Dijkman en vindt plaats om 11.15 uur in het stadhuis van Alkmaar.

 

Ere-gilde Noordhollandse Kaas In 1990 werd in Alkmaar de Stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel vakmanschap, kwaliteit en onderscheid van de Noordhollandse kaas uit te dragen. Jaarlijks worden relaties die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Noordhollandse kaas, uitgenodigd om toe te treden tot het Ere-gilde. In de stichting Ere-gilde Noordhollandse Kaas nemen deel de kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar.

214728 kaasmarkt%20stock%202016%20024 b9524b large 1466518302

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een recordaantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

NB

De pers is van harte uitgenodigd om bij het programma aanwezig te zijn

10.00 uur          officiële opening van de Alkmaarse kaasmarkt (Waagplein) door de vier                                  nieuwe leden & afleggen proef van bekwaamheid

11.00 uur          einde programma op de kaasmarkt

11.15 uur          intronisatie in de raadzaal van het stadhuis van Alkmaar, Langestraat 97.

12.00 uur          einde officieel programma

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.