Alkmaarse kaasmarkt in teken van dementie

214721 kaasmarkt%20stock%202016%20018 1c750d large 1466518295

 

Op vrijdag 21 september om 10.00 uur luidt Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp van Alzheimer Nederland, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen.

 

Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt zij samen met dementie-ambassadeurs van de gemeente Schagen, medewerkers van Geriant (medeorganisator Alkmaar in het teken van dementie) en een medewerker van de regionale campagne NHN over dementie, door wethouder Marcel van Zon ontvangen in het stadhuis.

Wereld Alzheimer Dag 2018

Dementie heeft een grote impact op iemands leven en op de mensen om die persoon heen. Het aantal mensen dat lijdt aan deze ziekte neemt toe. Daarom zet Gemeente Alkmaar zich in voor een dementievriendelijke samenleving. Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Met het luiden van de kaasbel start ook de regionale campagne over dementie in Noord-Holland Noord. Van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september staat Alkmaar in het teken van dementie. Gemeente Alkmaar organiseert in samenwerking met Geriant en meerdere partners in de stad allerlei activiteiten, van voorlichtingen tot leuke activiteiten voor mensen met dementie. Het volledige programma is te vinden op www.alkmaar.nl/dementie.

 

 

36 Alkmaarse kaasmarkten

Alkmaar staat over de hele wereld bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een recordaantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast werden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

 

 

 

 

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten