290896 vakantiefun 5c26c6 original 1537788159

Pilot VakantieFUN in herfstvakantie voor kinderen met GGZ-zorgindicatie

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren samen met Stichting Sport-Z VakantieFUN in de herfstvakantie. Het programma is voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar die een zorgindicatie in het GGZ-spectrum hebben. In 2017 en 2018 is het programma al tijdens de zomervakantie aangeboden. Door de positieve ervaringen is dit jaar het programma VakantieFUN als proef georganiseerd in de herfstvakantie en vindt plaats in sportcomplex De Meent Bauerfeind Alkmaar op 24 oktober.

Kennis en Kunde

De proef van deze VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen van 10 tot en met 12 jaar met zorgindicatie in het GGZ-spectrum, zoals ADHD of autisme. Gezien de specifieke behoefte van de kinderen wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er wordt gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider. Hierdoor zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De begeleiders van Sport-Z beschikken over de juiste kennis en kunde om de groep te begeleiden. Door de leeftijdsgroep te specificeren kan programma zo ingericht worden dat het voor de héle groep een belevenisvolle dag vol nieuwe en positieve ervaringen wordt.

Programma

De deelnemers worden 24 oktober om 9.30 uur verwacht en starten vanaf 10.00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch hebben de kinderen de mogelijkheid voor een eigen activiteit en in de middag wordt er een spektakel in de sporthal van De Meent georganiseerd. Voor deze dag is er een chill-zone / creatieve ruimte ingericht voor kinderen die dit nodig hebben. Vanaf 15:30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald en bestaat er de mogelijkheid voor de ouders om een half uurtje mee te doen aan een activiteit. Om 16:00 uur is het programma afgelopen.

Inschrijven

Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 10 oktober. Voor dit programma is er plek voor 30 deelnemers. Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden via: www.sport-z.org/vakantiefun. Meer informatie kunt u opvragen bij Hester Zwart, via h.zwart@sport-z.org of 06-52493264.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten