293878 a w3dad1 20okt18 00203 c3b790 large 1540114104

Alkmaar: gelijk speelveld voor mannen en vrouwen

Dit weekend vond in het Sportpaleis de tweede editie van de Wieler 3 Daagse Alkmaar plaats. Wethouder Paul Verbruggen heeft tijdens de finaledag voor het eerst prijzengeld aan een vrouwelijke winnaar uitgereikt.

Vorig jaar heeft het college van B&W ‘De Alkmaarse Diversiteitsagenda 2018 – 2021’ vastgesteld. In deze agenda staan diversiteit en gelijkwaardigheid centraal. Hieruit volgt ook gelijke beloning voor iedereen. Dit geldt niet alleen voor de arbeidsmarkt, maar zeker ook voor sport. Het is nog steeds aan de orde van de dag dat vrouwelijke sporters minder of niet betaald worden.

Tijdens de vorige editie van de Wieler 3 daagse was er ook een vrouwenwedstrijdprogramma. Door een bijdrage uit het diversiteitsbudget van de gemeente Alkmaar komen vrouwen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor het prijzengeld. Wethouder Paul Verbruggen: “Met een bijdrage uit het diversiteitsbudget willen wij als gemeente laten zien hoeveel belang wij hechten aan gelijke kansen en betaling voor iedereen. Het college van gemeente Alkmaar gelooft in de kracht van diversiteit!”.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten