294934 pleegouders%20en%20kinderen 699476 large 1541070575

Aftrap Week van de Pleegzorg met AZ

Samen met AZ-directeur Robert Eenhoorn gaf wethouder Elly Konijn-Vermaas op woensdagavond 31 oktober, het startsein voor de Week van de Pleegzorg in Alkmaar. Zij deden dit op de rand van de grasmat in het AFAS Stadion. Daar werd het billboard op het stadion live gezet, met de tekst ‘Rick (8) zoekt een pleegouder die ook van AZ houdt’.

Dit was de start van de Week van de Pleegzorg in Alkmaar. Voetbalclub AZ verleent zijn medewerking aan de campagne voor de werving van pleegouders ‘supergewonemensengezocht.nl’. Het startsein werd gegeven voor aanvang van de bekerwedstrijd AZ - VVV-Venlo. Dit gebeurde in het bijzijn van 100 pleegouders en hun pleegkinderen die op uitnodiging van AZ in het stadion waren.

Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met het sportverenigingen voor het werven van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door op hun sporthek een spandoek te hangen. Overal in Nederland helpen sportverenigingen al mee aan de werving van nieuwe pleegouders.

AZ

Toen AZ voor de campagne gevraagd werd, boden zij geen sporthek aan maar het opvallende billboard van het stadion waarop de aangepaste tekst ‘Rick (8) zoekt een pleegouder die ook van AZ houdt’ vanaf de A9 al te zien is. En zij nodigden 100 pleegouders met hun pleegkinderen uit voor de bekerwedstrijd tegen VVV.

“Wij besteden graag aandacht aan dit goede initiatief, er rijden dagelijks ruim 60.000 auto’s langs het stadion. Hopelijk helpt ons billboard bij Rick's zoektocht naar een pleeggezin.”

Algemeen Directeur AZ Robert Eenhoorn

“Ieder kind verdient een veilige kansrijke toekomst maar dit is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Soms kunnen ze door omstandigheden niet thuis wonen en dan bieden pleegouders hen een tijdelijk ander thuis. Dan is sport voor kinderen een belangrijke bezigheid. Het lijkt vanzelfsprekend dat er een ouder langs het sportveld staat, maar dat is het niet voor ieder kind. Daarom vind ik het geweldig dat een professionele club als AZ de werving voor pleegouders zo zichtbaar steunt.”

Wethouder Elly Konijn-Vermaas

Informatieavond

In Alkmaar wonen 85 pleeggezinnen. Toch zoekt de gemeente Alkmaar, samen met de pleegzorgaanbieders, meer pleeggezinnen voor de kinderen die nu nog wachten op een passend pleeggezin. U wilt iets betekenen voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen? Dan kunt u zich aanmelden voor de informatieavond over pleegzorg in het stadhuis van de gemeente Alkmaar. Deze is op 15 november en begint om 19.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via www.pleegzorgparlan.nl

Landelijk

De week van 31 oktober tot en met 7 november staat in het kader van de Week van de Pleegzorg. Want pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op de campagnesite www.supergewonemensengezocht.nl/3500-pleegouders-gezocht/ staat een overzicht van hoeveel pleeggezinnen er per gemeente zijn. Met de interactieve kaart kunnen partijen in de gemeenten het gesprek aangaan. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met het sportverenigingen voor het werven van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door op hun sporthek een spandoek te hangen. Overal in Nederland helpen sportverenigingen mee aan de werving van nieuwe pleegouders.

Foto met billboard:

V.l.n.r.: mascottes Herry en Berry, directeur Robert Eenhoorn, wethouder Elly Konijn-Vermaas, pleegkind Roman, pleegzorgwerker Stefan, volwassen pleegkind Diana, pleegmoeder Anila, pleegvader Gerrit. (Foto Ed van de Pol)

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten