137214 nat extstadhuis b67949 large 1407314074

Positieve grondhouding voor extra huisvesting van woonwagenbewoners

In Alkmaar wordt al geruime tijd gesproken over realisatie van een vierde woonwagenlocatie in De Driehoek in Vroonermeer. Woonwagenbewoners hebben recent aangegeven zich zorgen te maken over de totstandkoming en duidelijkheid te willen.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 oktober 2018 uitgesproken dat het college een positieve grondhouding heeft over de realisatie in De Driehoek Vroonermeer van een extra locatie voor huisvesting van woonwagenbewoners. Overleg over dit beleidsvoornemen met belanghebbenden wordt gedaan samen met woningcorporatie Woonwaard en start in januari 2019.

Daaraan voorafgaand heeft de gemeente op 9 november a.s. overleg met een vertegenwoordiging van woonwagenbewoners over hun situatie en woonwensen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten