Zwemvereniging DAW ontvangt Koninklijke Erepenning

Afgelopen vrijdag ontving voorzitter Max Delissen van de Alkmaarse zwemvereniging DAW uit handen van wethouder sport Pieter Dijkman de Koninklijke Erepenning met bijbehorende oorkonde. DAW bestaat dit jaar honderd jaar. De uitreiking van deze bijzondere koninklijke onderscheiding vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de club.

 

De Koninklijke Erepenning  vormde het sluitstuk van de viering van het honderdjarig jubileum. Met onder meer het NK synchroonzwemmen, een wereldrecordpoging watertrappelen, een fraai jubileumboek en een groot feest in het weekend van de oprichtingsdatum 30 augustus vierde DAW dit jaar uitgebreid het honderdjarig bestaan. De koninklijke onderscheiding werd zo de kroon op een mooi eeuwfeest.  

295174 wethouder%20overhandigt%20erepenning%20daw 65fe92 large 1541409370
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten