296160 albanese%20delegatie%20bezoekt%20alkmaar 659058 large 1542294110

Albanese delegatie bezoekt gemeente Alkmaar als voorbeeld LHBTI-beleid

Woensdag 14 november bezocht een delegatie uit Albanië het stadhuis van Alkmaar. Een groep van politieke bestuurders (o.a. locoburgemeester van de hoofdstad Tirana mevrouw Kozeta Mesiti), ambtenaren en organisaties kwamen langs om te horen hoe er in Alkmaar lokaal gewerkt wordt aan LHBTI-beleid. De delegatie is op uitnodiging van onder andere COC Nederland en Nederlands Helsinki comité een week lang in Nederland op bezoek. Naast Alkmaar deden zij ook Amsterdam en Rotterdam aan.

Voor het inhoudelijke programma waren organisaties en instanties uit het werkveld betrokken. De politie Roze in Blauw en COC Noord-Holland Noord gaven toelichting over hun bijdrage binnen Alkmaar. Daarnaast is de delegatie bij het Clusius College op bezoek geweest om te zien hoe er door docenten gewerkt wordt aan acceptatie en veilige sfeer voor leerlingen ongeacht de geaardheid.

 

Het maakte zichtbaar indruk, omdat er in het thuisland nauwelijks open gesproken kan worden over dit onderwerp. Daarom was Wethouder diversiteit Paul Verbruggen ook Zeer geïnteresseerd naar de ervaringen tijdens het bezoek. “Of het nu in Albanië of Alkmaar is. Ook hier hebben wij een lange weg afgelegd naar brede acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Ook in Alkmaar blijft het onze aandacht vereisen. Dit is een unieke kans om als wethouder een directe impact te hebben op vier gemeente in Albanië waar het LHBTI-beleid langzaam begint te ontwikkelen’’.

 

Met de komst van de delegatie is ook het startsein gegeven voor de gemeente Alkmaar om als coaching gemeente op te trekken met gemeente Lezha in Albanië.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten