Paratafeltennisser Jean Paul Montanus krijgt Alkmaarse sportspeld

Tijdens het Alkmaars Sportgala 2018 kreeg paratafeltennisser Jean Paul Montanes afgelopen week de Alkmaarse Sportspeld uitgereikt. Wethouder sport Pieter Dijkman speldde hem op om Montanus te eren voor zijn bijzondere prestaties als sporter met een beperking.

 

In zijn toespraak noemde wethouder Dijkman Montanus een bijzondere sporter. “Hij won niet alleen al eens goud op een Europees kampioenschap, werd onlangs tweede op het Wereld kampioenschap paratafeltennis in Slovenië en staat inmiddels derde op de wereldranglijst, Jean Paul Montanus is vooral een voorbeeld voor vele andere sporters met een beperking. Voor de jeugd van tafeltennisvereniging Ping Pong is hij een ware ambassadeur”, aldus Dijkman.

 

De speciaal ontworpen Alkmaarse sportspeld is het afgelopen jaar in het leven geroepen om Alkmaarse sporters, die medailles halen op een NK, WK of Olympische Spelen, te kunnen eren.

299159 jeanpaulmontanusalkmaarsesportspeld 9bcb4e large 1545050097
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten