Invulling locatie voormalige Jozefschool De Rijp stap verder

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 18 december besloten tot gunning aan de Coöperatie Dorpsherstel van het burgerinitiatief voor de locatie Jozefschool in De Rijp.

Bij de oplevering van de Brede School in De Pauw zijn drie scholen, te weten de Tweemaster, De Baanbreker en de Jozefschool vrij gekomen voor herontwikkeling. Voor de Jozefschool heeft de Coöperatie Dorpsherstel de gemeente verzocht een voorstel te mogen doen.

Dit leidde in 2017 tot een burgerinitiatief met een plan voor 13 koopwoningen, waarvan 3 vrijstaande woningen, 4 twee-onder-één-kap woningen en 6 appartementen. Van deze laatste zijn er 4 in de sociale sector, categorie 2. Hiermee voldoet het plan aan de norm om 30% sociale woningbouw te realiseren. Het plan voorziet in 20 parkeerplaatsen. Het plan voldoet hiermee aan de gemeentelijke parkeernorm.

Verder is met de coöperatie afgesproken dat eventueel resterende opbrengsten in samenspraak met gemeente weer ten goede van het dorp gebracht worden. Met dit besluit van het college kan de coöperatie een definitief plan opstellen voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten