300806 tmg%20buiten b11ad4 large 1547466751

Call for proposal de Drukkerij

Alkmaar zoekt creatieve invulling voor de Drukkerij van TMG in Oudorp.

Alkmaar is op zoek naar innovatieve, creatieve partijen die de voormalige drukkerij van de Telegraaf Media Groep  (TMG) aan de Edisonweg in Alkmaar tijdelijk een nieuwe invulling willen geven.  Om het meest passende initiatief te kunnen selecteren schrijft de gemeente een ‘Call for proposal’ uit.

Het industrieterrein Oudorp wordt getransformeerd naar een nieuwe stadswijk. Deze transformatie  gebeurt niet van de een op de andere dag maar over een periode van meerdere jaren. Om de juiste richting te geven aan de ontwikkeling van het gebied, heeft de gemeente de voormalige panden van de Telegraaf Media Groep aangekocht.

Creatieve broedplaats

De gemeente wil dat het TMG gebouw tijdelijk ruimte gaat bieden aan jong ondernemerschap, bijzondere experimenten en evenementen in allerlei samenwerkingsverbanden. De gemeente zoekt nu een innovatieve, creatieve partij die ervoor zorgt dat de Drukkerij de komende drie jaar een broedplaats voor cultureel talent wordt. Door haar afmetingen en rauwe industriële uitstraling, is de Drukkerij daar de aangewezen plek voor.

Procedure Call for proposal

Geïnteresseerde partijen die een rol willen spelen in de ontwikkeling van industrieterrein Oudorp  en hun culturele plannen willen verwezenlijken, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Call for Proposal voor de Drukkerij.

Op https://www.alkmaar.nl/cfp-de-drukkerij  worden de beoordelingscriteria, de spelregels en de planning voor de deelname aan het proces uitgelegd.

Kijkmoment

Op 21 januari is een kijkmoment georganiseerd voor de deelnemers zodat zij zich kunnen oriënteren in de Drukkerij.  Zij kunnen zich daarvoor tot uiterlijk 19 januari aanmelden via e-mail adres  oudorp@alkmaar.nl. Deelnemers aan de Call for Proposal kunnen tot 1 maart 2019 hun plannen indienen.

Om voor de meest  passende initiatieven ruimte te maken, gaat een onafhankelijke adviescommissie de plannen beoordelen.  Het streven is om op 1 april 2019 bekend te maken welke ideeën tijdelijk gehuisvest worden in de Drukkerij.  

 

De Drukkerij is echt een waanzinnig pand. Het ruwe, onaffe industriële karakter, de fabrieksachtige esthetiek, alles wat je om je heen ziet roept op tot inspiratie.  Dit pand verdient het echt om herontdekt te worden. Het is een plek om te leren, inspireren maar vooral om creativiteit en innovatie te verbinden.

wethouder Cultuur en Erfgoed Christian Braak
Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.