Winterprotocol voor dak- en thuislozen in werking

Vanwege de winterkoude is dnoDoen in opdracht van de gemeente Alkmaar gestart met het winterprotocol. Dat betekent dat cliënten met een zwervend bestaan, zich bij dnoDoen kunnen melden voor opvang. Indien nodig worden extra bedden ingezet.  Ook wordt een warme maaltijd verstrekt. Het protocol blijft van kracht gedurende de hele periode van winterkoude. De opvang is gevestigd aan de Jan de Heemstraat 7 in Alkmaar.

 

Naast de opvang bij dnoDoen is de Inloopvoorziening van Reakt aan de Heldersweg ook op de zaterdag en zondag geopend voor de cliënten. De regeling gaat in op vrijdag 18 januari. Politie, GGD Meldpunt Vangnet & Advies en Brijder Verslavingszorg zijn geïnformeerd. Zij kunnen cliënten die een zwervend bestaan leiden verwijzen naar de nachtopvang.

 

“Alkmaar laat haar dak- en thuislozen niet in de kou staan”, aldus wethouder Marcel

van Zon, “Vanzelfsprekend bieden wij tijdens de periode van winterkoude aan deze groep mensen, de extra kwetsbaren in de Alkmaarse samenleving, op een zorgvuldige manier onderdak.”

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.