Gemeenteraad Alkmaar stemt in met kandidaatstelling EK Wielrennen

De gemeenteraad van Alkmaar heeft 14 februari ingestemd met de kandidatuur van Alkmaar voor het organiseren van het Europees kampioenschap wielrennen. Met dit besluit van de raad zet Alkmaar alle lichten op groen voor de komst van dit internationale topsport evenement.

 

Het EK Wielrennen 2019, dat gehouden wordt van 7 tot en met 11 augustus, is een belangrijk internationaal sportevenement met een grote uitstraling. De gemeente Alkmaar, waar de wielersport een belangrijke plaats inneemt, is dan ook enthousiast over het evenement en de betekenis ervan voor de stad en de omliggende regio. Junioren, beloften en eliterijders zullen strijden om de titels op de weg en in de tijdrit. Met een meerdaags programma, dat internationaal in veel landen live op tv wordt uitgezonden, en een parcours door stad en regiogemeenten komt de regio Alkmaar toeristisch en economisch in de Europese spotlights te staan. Vergelijkbare wielerevenementen brachten meer dan 200.000 bezoekers op de been. Daarmee biedt dit topsport evenement een grote impuls voor de lokale en regionale economie, op het gebied van horeca, overnachtingen en andere bestedingen.  

Alkmaar fietsgemeente

De gemeente Alkmaar werd eind vorig jaar benaderd om het EK Wielrennen dit jaar in Alkmaar te laten plaatsvinden. Hierop heeft het college de haalbaarheid van het evenement onderzocht. Het EK Wielrennen moet een blijvende impuls zijn voor investeringen in fiets- en fietssportinfrastructuur in de gemeente en is de start van een programma waarin de fiets centraal staat. 

Toewijzing

Vanuit Alkmaar staan nu alle lichten op groen. Het wachten is op een officiële toewijzing door de Europese wielerbond (UEC). Een delegatie van het UEC brengt volgende week een bezoek aan Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten