COC NHN en Gemeente Alkmaar presenteren 25 meter lange regenboogbanier

Het COC Noord-Holland noord (NHN) heeft een 25 meter lange regenboogbanier weten te bemachtigen op de fundraiser veiling van True Colors van het nationale COC. De banier wordt in de toekomst gebruikt om de zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap in Alkmaar te vergroten.

306036 regenboogbanier 1ff472 large 1552303821

Foto: Rutger Loer

Het winnende bod was 1250,- euro en komt volledig ten goede aan het Bob Angelo fonds. Het fonds ondersteunt onder andere met financiële bijdrages en expertise kleinschalige initiatieven gericht op ontmoeting en acceptatie van LHBTI’ers. De gemeente heeft de helft van het bedrag bijgedragen vanuit de regenbooggelden.

 

De regenboogbanier is vooral bekend doordat deze de afgelopen jaren enkele malen tijdens de Gay Pride in Amsterdam aan de Westerkerk gehangen heeft (zie fotobijlage). Daarnaast was de banier van de stichting Homomonument ook een leenobject voor Pride Walks. Zodoende is de banier eerder gebruikt tijdens de Pride in Alkmaar.

 

Wethouder Paul Verbruggen is verheugd met de verworven reuze banier. “Hiermee heeft de gemeente Alkmaar samen met het COC NHN een beeldbepalend object binnen gehaald dat de LHBTI-gemeenschap jaarlijks letterlijk nog zichtbaarder maakt. Een kleurrijke aanwinst voor onze diverse gemeente”. Ook voorzitter COC NHN Richard Ivangh is te spreken over zijn nieuwe aanwinst. “Als vereniging kunnen wij op deze manier onze samenwerking met stichting Alkmaar Pride, de gemeente en de Alkmaarse samenleving extra kleur geven, diversiteit in top!”

 

De aankoop maakt het mogelijk de banier nu elk jaar te gebruiken in Alkmaar. We gaan bekijken of de banier bijvoorbeeld aan de grote kerk of de waagtoren gehangen kan worden. Ook zijn er voornemens om de banier op donderdag 23 mei als opening van de 10e jubileumeditie van Alkmaar Pride onder begeleiding met muziek van Bateria Unidos d'Alcmaria door het centrum te wandelen.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de 5e stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten