214726 kaasmarkt%20stock%202016%20023 7195a5 large 1466518300

Opening Kaasmarktseizoen Alkmaar in teken van EK wielrennen

Tot onze spijt melden wij dat de heer Enrico Della Casa, Generaal Secretaris van de Europese Wielerbond (UEC), helaas verhinderd is om de kaasmarkt te openen. Oud wielrenner en ploegleider Cees Priem zal vrijdag 29 maart het Alkmaarse Kaasmarktseizoen 2019 officieel openen. Om 10.00 uur precies luidt hij de kaasbel, hét teken dat de eerste kaasmarkt van 2019 en hiermee ook het kaasmarktseizoen kan beginnen.

De Europese kampioenschappen wielrennen vinden komende zomer plaats in Alkmaar. De Europese wielerbond heeft het toernooi officieel toegewezen aan de Kaasstad. De Europese Kampioenschappen worden op 7 t/m 11 augustus verreden. Tevens is dit de start van het programma “Alkmaar Fietst”. Dit is een breder plan om de Alkmaarse fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren en het fietsen verder te stimuleren.

Cees Priem

De heer Cees Priem is voormalig professioneel wielrenner. In 1974 was hij Nederlands kampioen wielrennen op de weg en heeft daarnaast nog vele prijzen gewonnen. Na zijn carrière als renner was hij ploegleider van de TVM-wielerploeg. Inmiddels is hij actief bij het bedrijf Libema Profcycycling, partner in de organisatie van het EK Wielrennen in Alkmaar.  

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.

Download PDF
Download PDF
Over Gemeente Alkmaar

Alkmaar, de vijfde stad van Noord-Holland, verbindt het beste van stad en land. De stad bruist! Met het uitgebreide winkelaanbod, een van de best bewaarde historische binnensteden én natuurlijk de traditionele kaasmarkt, trekt Alkmaar jaarlijks veel toeristen. De ligging vlakbij de kust en de randstad maakt wonen en werken in de stad een waar genoegen.

De gemeente Alkmaar zorgt dat het er nog beter wonen en werken is. Samen met de inwoners, want daar zit de kracht van stad en land.

berichten